Wat is OPPOSITIE?

OPPOSITIE is de jongerenbeweging van de Politieke beweging DENK. De jongerenbeweging telt ongeveer 400 leden.

Oprichting

Op 26 oktober 2015 werd deze politieke jongerenbeweging gelanceerd. De doelgroep van de beweging bestaat uit Nederlandse jongeren tussen de 15 en 31 jaar die zich willen inzetten tegen de verrechtsing, verharding en verruwing van de samenleving.

Naamgeving

De jongerenbeweging gaat door het leven als: Jongerenbeweging OPPOSITIE. Er is voor deze naam gekozen, omdat de beweging te allen tijde kritisch, scherp en soms een tikkeltje brutaal zal zijn. Jongerenbeweging OPPOSITIE zal dus gevraagd, maar ook ongevraagd advies geven.

cropped-oppositie-logo.jpg

Organisatie

OPPOSITIE heeft een landelijk bestuur dat uit vijf bestuursleden bestaat: een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. Het hoofdkantoor van OPPOSITIE is gevestigd in Rotterdam. OPPOSITIE kent ook een denktank die zich buigt over ingewikkelde thema’s en standpuntenbepaling.

Over ons 

Veranderingen, beslissingen en oplossingen: alles begint mét de politiek. De politiek is de plek om veranderingen in de maatschappij te weeg te brengen en om van je te laten horen. Het is dynamisch en soms onvoorspelbaar. Wij zijn van mening dat het de plek is die wij, de jongeren, meer moeten opzoeken: de plek die wij ons eigen moeten maken. Het is tijd om de kloof die ontstaan is tussen de jongeren en de politiek te dichten! Het is tijd om het debat aan te gaan! Verder zullen wij met OPPOSITIE niet schromen om politici een spiegel voor te houden. Wij gaan dit doen door een kritisch-humoristische stijl te hanteren.

Mijn naam is Enes Yiğit (25). Ik ben geboren in Enschede en woon nu al ruim tien jaar in Rotterdam. Ik heb sociologie en bestuurskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Afgelopen jaar heb ik mijn studiecarrière afgesloten door de masteropleiding Arbeid, Organisatie en Management met succes af te ronden. Sinds het jaar 2012 ben ik actief bezig in de politiek en ik werk nu bijna een jaar als fractiemedewerker bij DENK. De politiek praat veel over jongeren, maar niet met jongeren. Daar willen wij verandering in brengen. Als voorzitter geef ik leiding aan het bestuur van OPPOSITIE.

Ik ben Kübra Altun (22) en woon sinds een jaar of twee in Den Haag. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant. Ik studeer Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Naast mijn studie ben ik actief in verschillende studentenorganisaties. Ik vind het belangrijk dat studenten/jongeren zich naast hun studie blijven ontwikkelen, ook op het gebied van de politiek. Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor de administratieve zaken bij OPPOSITIE.

Ik ben Anthony Weber (27). Ik ben geboren op Curaçao en woon nu al vier jaar in Rotterdam. Ik heb de opleiding Master of Public Administration aan de Erasmus Universiteit afgerond. Tijdens mijn studie was ik enorm betrokken bij de politiek. Mijn eerste missie, samen met mijn twee andere – jongere – collega’s, is om jongeren meer te betrekken bij de politiek. Ik heb de eer gekregen om de functie penningmeester te mogen bekleden. Als penningmeester houd ik de verenigingsfinanciën in de gaten.

Mijn naam is Fatima Ouass (23). Ik studeer Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Ik was altijd al geïnteresseerd in de politiek, maar erg actief was ik niet. Tot het moment dat PVV-leider Geert Wilders een toespraak hield, een toespraak die voor mijn gevoel wel heel ver ging. Hij sprak zijn publiek toe en vroeg hen zonder pardon of zij meer of minder Marokkanen zouden willen. Waarop zijn publiek luid riep: minder, minder! Na die avond stond ik op met gemengde gevoelens. Dit zijn namelijk niet zomaar uitspraken, dit zijn uitspraken waarbij je mensen kwetst en uitsluit op basis van hun afkomst. Ik voelde me verplicht om dit te veranderen, verplicht om wat te doen. Want, Nederland is ook MIJN land en niemand, maar dan ook niemand kan mij wegsturen op basis van mijn afkomst. Daar moeten sommigen maar aan wennen. Dit zijn de redenen waarom ik me heb aangesloten bij de jongerenbeweging van DENK. Als bestuurslid van OPPOSITIE wil ik ervoor zorgen dat jongeren hun positie op gaan eisen in de samenleving. Dit zal ik doen door in gesprek te gaan met jongeren en hen ervan te overtuigen dat Nederland net zoveel hun land is, als dat van Henk en Ingrid.